В Запоріжжі відбувся Євромайдан: запоріжці прагнуть до Європи!!!

В Запоріжжі відбувся Євромайдан: запоріжці прагнуть до Європи!!!
Запоріжжя приєдналося до акції протесту проти скасування курсу на Євроінтеграцію України. Євромайдан в Запоріжжі зібрав біля 400 учасників, що є нечуваною кількістю для цього промислового міста на Сході України. Акція була організована стихійно завдяки соціальним мережам. Серед учасників більше 30 громадських організацій та осередків політичних партій в Запоріжжі. Акцію охороняло 30 міліціонерів, не рахуючи осіб в цівільному, що вели ретельний відеозапис і та не представляли ЗМІ.

На Євромайдані в Запоріжжі звучали пісні часів Помаранчевої революції. Головний заклик численних виступів громадських активістів: «Україна – це ЄС!» та «Уряд зрадників Азарова – Януковича у відставку!». Офіційна частина акції тривала з 12-00 по 13-40… далі продовжується неформальне спілкування біля будівлі Запорізької ОДА. На сходах приміщення Запорізької ОДА було розгорнуто прапори ЄС та України. Акція проходила мирно. Правоохоронці налаштовані спокійно, не чинили заперечень проти прапорів України та ЄС на центральному вході до Запорізької обласної ради.

Під час спілкування з правоохоронцями в Запоріжжі виникло кілька курйозів. Все почалося з того, що офіційному громадському спостерігачу від "ОЗОНУ", відповідальний за громадську безпеку під час мирного зібрання, заступник начальника міського управління МВС в Запоріжжі, підполковник Долінний, відмовився називати своє прізвище.

На зауваження, що це порушує закон про міліцію, він мотивував це тим, що якщо буде безлад він втрутиться і назве себе. А називати себе він відмовляється, тому що може займатися оперативною роботою… Прості працівники міліції були не багатослівними. Декілька осіб відверто заявили, що і їм все одно євроінтеграція чи Таможенний союз… їм би виспатися та поїсти.

Двоє ППСників відверту зізналися, що підтримують євроінтеграцію, але їх служба тримає. Проте двоє інших правоохоронців, що вели фотозйомку агресивно відреагували на питання про Євроінтеграцію. Вони заявили, що Росія є братньою державою, а Європа чужа для України.

Громадські активісти вирішили продовжити акції протесту 27 та 29 листопада.
24 ноябрь 2013 /
Похожие новости

Запоріжжя приєдналося до всеукраїньської акції протесту з вимогою відставки Януковича!!!

В Запоріжжі о 12-00 розпочався мітинг в знак протесту проти жорстокого розгону мирної акції на Майдане 30 листопада 2013р. Серед організаторів більше 50 громадських організацій та партійних

Форум громадських організацій і громадськості: 3 роки "покращення" в Запоріжжі.

Форум громадських організацій 3 роки "покращення" в Запоріжжі. За 3 роки правління нової влади в Запоріжжі багато чого змінилось, але,нажаль, не в кращий бік. Громадські організації, об'єднання ,
Комментарии

НАПИСАТЬ КОММЕНТАРИЙ